;

„Сусрет са уметношћу“ – зидни календар Светосавског звонца за 2014. годину

Датум : 06.01.2014.

Ново лето Господње је пред нама. Светосавско звонце jе и ове, 2014. године, припремило зидни календар, који је урађен у сарадњи са Народним музејем. Једна од најважнијих културних установа Српског народа, национална институција од прворазредног значаја, која је од свог оснивања 1844. године чувар уметничке баштине кроз векове, у сарадњи са Светосавским звонцем позива младе посетиоце, приказујући им само 13 слика српских сикара, да неизоставно посете Народни музеј, где ће имати прилику да виде велико богатство које су стварале генерације наших предака, као и савремени аутори.

Желимо да календар „Сусрет са уметношћу“ буде у свим кабинетима веронауке у Србији и Републици Српској, како би у току 2014. године упознавао младе са делима знаменитих уметника као што су: Паја Јовановић, Милан Миловановић, Урош Предић, Ђорђе Крстић, Надежда Петровић и њиховим делима: „Женидба Душанова“, „Косовски божури“, „Грачаница“, „Кићење невесте“, „Срби око гуслара“ итд.

Као и сваке године, „Светосавско звонце“ ће календар са репродукцијама уметничких слика, даровати нашим сарадницима и биће послат на адресе школа, са жељом да послужи као дидактичкој средство, и то не само у верској настави.

Цена календара за Србију је 290,оо динара, а за Републику Српску 5 КМ.

Претходна страна
Издаваштво



Наручивање

Уколико желите, књигу можете поручити овде

    Желим да наручим примерак/а

    књиге

    Име и презиме

    Адреса

    Вашa mejl adresa

     

    Како попунити уплатницу